Landschap & Tuin

Balinees Zwembad

Bron: showcase.sketchup.com

Naam:
Locatie:
Wat:
  Keith Whipple
Naples, Verenigde Staten
Ontwerp van een zwembad op basis van Balinese invloeden

Keith Whipple is een landschaps- en tuinarchitect die voornamelijk zwembaden ontwerpt voor klanten. Omdat hij in het warme Florida woont, besloot Whipple een zwembad voor zijn eigen familie te ontwerpen. Daarnaast is het altijd warm in Florida, waardoor tropische planten het hele jaar doorgroeien. Als laatste heeft het huis veel Aziatische invloeden, waardoor Whipple besloot dit alles door te voeren in het ontwerp van het zwembad in zijn tuin.

Maar wat is nu een Aziatisch zwembad? Voor inspiratie heeft Whipple gekeken naar Bali. Balinese tuinen bevatten bijna altijd water en die waterpartijen zijn meestal geometrisch en beschikken over sterke architectonsiche lijnen en verhoudingen. Doordat alles verhoogd is (het zwembad, de spa en de veranda), heeft de tuin veel meer impact dan een 'plat ontwerp'.

Om het potentieel van het Balinese zwembad te illustreren, heeft Whipple SketchUp gebruikt. Het SketchUp model bevatte eveneens het huis van Whipple, om te kunnen zien wat voor uitzicht je vanuit het huis hebt. Het model hielp met de bevestiging dat het verhogen en de verticale lijnen niet te abrupt zouden worden.